sobota 22. října 2016

DEN STROMŮ - STROMY KOLEM NÁS...


VÍTE O TOM, ŽE 20. ŘÍJEN JE DNEM STROMŮ?
MY ANO, A PROTO JSME NA NĚ NEMOHLI ZAPOMENOUT. :-)
VŽDYŤ NÁS CELÝM ROKEM BUDOU STROMY PROVÁZET. TENTO MĚSÍC JE TO JEŘÁB, A PROTO JSME SI HO SPOLEČNĚ SE SVÝMI SPOLUŽÁKY V TENTO VÝZNAMNÝ DEN ZASADILI V BLÍZKÉM OKOLÍ ŠKOLY. PRAVIDELNĚ BUDEME O NĚJ PEČOVAT A SNAŽIT SE, ABY SE MU TU HEZKY ROSTLO.

CO JE STROM? Z JAKÝCH ČÁSTÍ JE TVOŘEN?
CO VŠECHNO LIDEM PŘINÁŠÍ?
JE TO JEN KUS DŘEVA NEBO I POCIT SÍLY, ENERGIE A KRÁSY, KTERÝ NÁM DÁVÁ?

Vydali jsme se za krásou stromů do okolí školy. A koukejte, co všechno jsme měli možnost vidět. Až budete mít chvilku čas, běžte na tato místa a zkuste to, co my. Možná bude stačit některý z nich obejmout, opřít se o něj a nahlédnout mu do koruny. Nyní je ta pravá chvíle! :-)

Jak to všechno začalo, a jak to všechno dopadlo? Podívejte se, bylo to fajn! :-)


Společně jsme objali nejbližší strom u školy a posléze jsme si každý našel svůj strom.










Potom jsme si o stromech povídali, ukazovali jsme si konkrétní rozdíly mezi stromy, prohlíželi jsme si jejich listy a třídili je. Z nasbíraných listů jsme psali slova, sousloví.




 Po psaní slov jsme si sedli ke kořenům stromů a pohlédli jsme vzhůru do větví. To, co jsme viděli, bylo neuvěřitelné! Pokusili jsme se zachytit tuto krásu tak, jak jsme nejlépe dovedli. Vytvořili jsme přírodní galerii a diskutovali jsme o kráse, kterou každý z nás zachytil.








Tak tohle na nás u kořenů čekalo. Doporučujeme se zde zastavit a podívat se také. Stojí to za to!











Další činnosti probíhaly ve třídě. A k tomu, aby se nám dobře pracovalo a hlavně jsme se také trochu zahřáli, udělali jsme si čaj. Ve třídě má každý z nás svůj porcelánový hrníček, který na čaj také čekal. Při čaji jsme pokračovali v práci. Jakmile jsme se zahřáli, vyrazili jsme opět ven. Venku jsme se pustili do sázení stromu - jeřábu, stromu tohoto měsíce. :-)



Tak tohle byl náš DEN STROMŮ!
Nezapomeňte se zastavit, sednou si pod svůj oblíbený strom a podívat se vzhůru. 
Uvidíte, bude to stát za to! A pokud budete chtít sdílet svůj pohled, vyfoťte ho a pošlete nám ho. Budeme rádi za sdílení Vašeho pohledu...

Žádné komentáře:

Okomentovat