sobota 4. února 2017

DENÍK POZNÁNÍ_ZIMNÍ SDÍLENÍ ZÁZNAMŮ

Pravidelně koncem každého měsíce se v ranním kruhu setkáme s měsíčními záznamy v DENÍKU POZNÁNÍ. Jsou to neuvěřitelné chvíle, kdy každý velmi rád prezentuje všechny své záznamy, neboť je velmi obtížné, vybrat jen to podstatné. Vždyť podstatná je každá naše životní chvíle. A pokud je plná poznání přírody, o to je zajímavější. Sedět doma umí každý, ale vyrazit za dobrodružstvím, za poznáním už jen málokdo z nás.

Letošní zima se vydařila a jistě nás jen tak rychle neopustí. Ještě nám ukáže, co všechno umí, ale i tak se s Vámi nyní rádi podělíme o zážitky z poznání.

JAKÉ BYLY?
CO VŠECHNO JSME ZAŽILI?
JAKÉ JSOU NAŠE ZÁZNAMY V DENÍKU POZNÁNÍ?
O CO SE S VÁMI PODĚLÍME?


Nyní jen několik málo střípků z toho, co všechno jsme měli možnost během zimy zaznamenat do svých deníků. A mnohé jsme ani nestihli. :-(
O to krásnější je, že většinu chvil plných poznání prožíváme se svými nejbližšími, tedy rodinou. Možná to v tuto chvíli není tak viditelné, ale jednou za ně budeme jistě rádi. :-)

Co všechno chce ještě ELA objevit? A co byla ochotna s ostatními sdílet?


Do toho, co přinese NOVÝ ROK se pustila KLÁRA. Ale i do stop, které můžeme v zimě ve sněhu objevit. U stop, které zanechávají lyže, jsme se upřímně všichni zasmáli. Nezapomněla ani na krmítko pro ptáčky.


Poznáte, kdo je LUDVÍK? Je to pravidelný návštěvník VAŠKA. Prochází se jim pod okny a kolem domu. Vašek nelenil a jeho stopy se společně s rodinou pokusil vyfotit, aby nám je mohl ukázat. Pro jeho záznam to bylo velmi důležité.



Podařilo se Vám někdy spatřit strom, jak vypadá po ranní snídani srnce? Vaškovi se to podařilo. :-)



Sledoval i další živočichy žijící v lese.



A co by chtěla zažít RÁCHEL? Tomu byste nevěřili. :-) Dokonce i letět balónem.


A takhle nějak probíhala sněhová sprcha, kdy ji pomohla s umýváním i maminka. Je viditelné, že si to obě užily. Jistě i fotograf, tatínek. :-)


Takhle vypadá krmítko u LAURY doma, kam pravidelně sype se svým bráškou Brunem krmení pro malé ptáčky. Dokonce vypozorovala, co jim chutná a čeho si naopak moc nevšímají. :-) 


Laura a její kapr. :-)


MIKEŠ pozoruje svůj strom - BUK pravidelně během všech ročních období. I zima je plná kouzel. Tak takhle vypadá Mikešův strom poznání. :-)


Pravidelně Mikeš sleduje i krmítko na okně jejich domu. 


Dokonce se s námi podělil i o svá přání plná dobrodružství, která by rád zažil v roce 2017.


Nejzajímavější bylo hádání stop někoho, kdo má ocásek.


Ani LINDA si nemohla nechat ujít pořádnou sněhovou sprchu. :-)


Stejně tak má i řadu zajímavých přání na rok 2017.



FILIP se s námi podělil i svou fotogalerií plnou zajímavých fotek. Ke každé patřil i krátký příběh, popis situace, jak ke všemu došlo a o co se vlastně jedná. Věřte, užili jsme si i tu slovní reprodukci skutečného zážitku. :-)


I OSTATNÍ MĚLI ŘADU ZAJÍMAVÝCH CHVIL POZNÁNÍ. O NICH TŘEBA NĚCO PŘÍŠTĚ. URČITĚ SE S VÁMI ZASE PODĚLÍME O ZÁŽITKY PLNÉ POZNÁNÍ, DOBRODRUŽSTVÍ A SPOLEČNÝCH CHVIL V PŘÍRODĚ SE SVÝMI BLÍZKÝMI.

Žádné komentáře:

Okomentovat