pátek 29. prosince 2017

ADVENTNÍ ČTENÍ - aneb knižní poklady v očích rodičů

Tradičně i tento rok proběhlo v naší třídě adventní předčítání, kdy nás vždy v ranním kruhu navštíví nějaký rodič a s sebou přinese i nějaký ten knižní poklad, který má z určitého důvodu rád, ke kterému má své vlastní vzpomínky z dětství, či cokoliv jiného. Vše nám samozřejmě o knize poví on sám. :-)

Všichni si sedneme do kruhu na koberec a tiše nasloucháme každému příběhu. Příběhy jsou to skutečně zajímavé. Někdy poučné a jindy zase plné smíchu, někdy se v příbězích odrážejí i naše emoce a jindy zase něco vytvoříme. Každé naše ranní setkání je jiné a zároveň jedinečné.

DĚKUJEME tedy všem rodičům, kteří si našli na nás v adventním čase chvilku a přišli se s námi podělit o své čtenářské zážitky. :-)


Jednou z knih byla kniha PROJEKT PES, ze které nám přišla číst FILIPOVA maminka.
Dozvěděli jsme se, co všechno jsou děti ochotné udělat pro to, aby jim rodiče koupili psa. A věřte nebo ne, je toho opravdu dost! .-)







Další knihou byla kniha od Ester Staré A PAK SE TO STALO!, u které jsme se všichni velmi pobavili. Musíme přiznat, že jsme ani LINDY maminku domů pustit nechtěli. Kdyby to jen bylo možné, poslouchali bychom celý den. Byla to taková  legrace. Máme slíbeno, že se brzy kniha objeví v naší knihovně, abychom si ji mohli sami přečíst celou. :-)






KÁJI maminka nám přišla číst rovnou ze dvou knih, ve kterých se ukrýval příběh o stavbě Karlova mostu v Praze. Jeden příběh vyprávěl o tom, jak to známe z různých dalších knih pověstí a bájí. A druhá kniha vyprávěla příběh tak, ja si ho pamatují všechny možné bytosti pražské. Moc se nám to líbilo. Zejména, jak zaměnili slovo WC za vejce. Bylo to nejen pro všechny poučné, ale taky jsme se u toho dost zasmáli. :-)




ELY maminka nám přišla číst z knihy S dievčiskom sa nehráme, která vyprávěla příběh o dvou sourozencích, kdy malá sestřička velmi touží po tom, aby si s ní její starší bráška chtěl hrát. Jistě se řada z nás dostala do podobné situace, proto bylo i společné sdílení o příběhu plné emocí i v dalších dnech. Největším zážitkem však pro nás bylo i to, že jsme si nakonec všichni vyrobili indiánskou čelenku. :-)







Ze školy se nechtělo ani malé Žofii, která se s námi i spokojeně nasvačila. :-) 


Ještě jednou velmi děkujeme všem rodičů, že nám věnovali několik chvil a přinesli nám do školy  zajímavé knihy. Již teď se těšíme na další adventní předčítání, neboť k Vánocům patří přeci i pohádky a knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat