úterý 24. dubna 2018

JARNÍ VÝPRAVA ZA POZNÁNÍM - EKOCENTRUM HUSLÍK

Ve čtvrtek 19. dubna jsme společně s ostatními spolužáky vyrazili na JARNÍ VÝPRAVU ZA POZNÁNÍM do EKOCENTRA HUSLÍK, kde pro nás měli připravený velmi zajímavý program pod názvem LUŽNÍ LES.

Lužní les patří k druhově nejrozmanitějším ekosystémům u nás. Uvědomili jsme si základní zákonitosti fungující v přírodě. Pomocí řízených aktivit jsme si představili koloběh dějů probíhajících v lužním lese. Při pobytu v přírodě se aktivní formou jsme se zapojili do dění v přírodě a naučili jsme se objevovat zajímavá tajemství lesa. (více na http://ekocentrumhuslik.cz/)

Moc se nám tam líbilo a už teď se těšíme na další výpravy do EKOCENTRA.

Jakmile usedneme do vlaku, autobusu či jakéhokoliv jiného dopravního prostředku, máme najednou velký hlad. A co pro nás bylo velkým zážitkem už ve vlaku? 
No .... někdo třeba ještě nikdy nejel v kupé. :-)




Cestu od vlaku jsme si také užili. Vždyť bylo tak krásně! :-)


Hned se nás ujali a pustili jsme se do práce. 


 

Na různým badatelských úkolech jsme pracovali také ve skupinách, do kterých jsme byli rozděleni napříč celou školou. I tak jsme si se vším poradili, neboť to pro nás nebylo nic nového. 
Na podobnou práci jsme zvyklí. :-)








Tady například byla zrovna všude kolem velká povodeň. :-)


No a tady jsme se museli schovat před náletem komárů. :-)


Chvíle na společné sdílení...odpočinek.



V batohu jsme každý přinesl nějakou dobrotu pro zvířátka. Někdo byl až tak pozorný, že si dokonce dobroty vezl zase zpátky domů. :-) Ale i tak toho bylo dost, co?!


Badatelské úkoly byly vůbec velmi zajímavé. Dozvěděli jsme se řadu informací, které pro nás byly velkým překvapením. A mít možnost nahlédnout do světa těch nejmenších? To bylo skutečně něco.




Prezentovat výstupy svých badatelských úkolů jsme zvládli také. 



A těch zvířecích pokladů. Společně jsme se rozhodli, že jedno zvířátko adoptujeme. V tento okamžik nám velmi pomůže i pravidelný sběr papíru. :-) Vždyť jim přeci musíme pomoci! :-)




Tak a teď už zase zpátky.....


...mnozí z nás byli rádi, že si konečně taky sedli. No a tady holky posílaly pozdrav Ditě, která s námi zrovna nemohla být! :-)


 Tak zase brzy v EKOCENTRU HUSLÍK....těšíme se!

Žádné komentáře:

Okomentovat