úterý 5. března 2019

STOPY MINULOSTI - Co všechno umí ZAHRÁDKA POD HVĚZDAMI?

Co všechno umí ZAHRÁDKA POD HVĚZDAMI? Tak o tom Vám můžeme vyprávět. Musíme přiznat, že nás ani ve snu nenapadlo, co všechno to bude. Nejdéle jsme se zastavili u příběhu O ZLATÉ HVĚZDĚ.

Při čtení jsme se pouštěli nejen do předvídání, vysuzování, ale i do charakteristiky postav příběhu. Zamýšleli jsme se nad otázkami:
Co to znamená, když se někdo vychloubá?
-jako Ježíškův soused...
Jak to poznáme?
-jak se choval soused...
Jaké pocity máme, když někoho obdarováváme?
-čím obdaroval vždy Ježíšek souseda a své kamarády...
A jaké pro změnu, když naopak někdo obdaruje nás?
-a co udělal Ježíšek s dárkem...

ZAJÍMÁ VÁS, CO VŠECHNO UMÍ ZAHRÁDKA POD HVĚZDAMI?
Stačí jen číst dál... :-)
ZAJÍMÁ VÁS, O ČEM VYPRÁVÍ PŘÍBĚHY ZAHRÁDKY POD HVĚZDAMI?
Stačí jeden klik a jste tam... :-)
https://decko.ceskatelevize.cz/zahradka-pod-hvezdami


Po práci s příběhem jsme se pustili také do obdarovávání. :-)
Vzájemně jsme si dávali dárek za dárkem. Každému, komu jsme jen chtěli.

Jen s menšími drobnostmi.... Nesměli jsme u toho mluvit a dárek jsme druhému vždy jen ukázali, o co by se mohlo jednat. Co všechno jsme darovali? ...květiny, knihy, auta, úsměvy, oblečení... :-)
A poznal každý, co dostal? No, věřte nebo ne, ať se mnozí snažili sebevíc, jednoduché to nebylo. :-) Ale užili jsme si to!







Nakonec jsme se rozhodli, že budeme dělat dobré skutky jako Ježíšek v příběhu. Vyrobili jsme si deník svých dobrých skutků, na jehož zaplnění jsme měli celý týden. 


V pátek v ranním kruhu proběhlo společné sdílení našich dobrých skutků Pro mnohé z nás to byl tak těžký úkol, že nám týden nestačil na to, abychom nějaký skutek stihli udělat, ale většině se to povedlo. A nezůstali jen o u jednoho. Když už..... tak už! :-)




..naše ruce dobrých skutků..



Některé z našich záznamů Vám odtajníme. Můžete se podívat, co všechno jsme udělali a co všechno za dobrý skutek považujeme.







Zkuste to také! Stačí jen málo a nebude potěšen jen ten, pro koho to uděláte. Další, komu bude v daný okamžik dobře, budete i VY sami. Uvidíte!

TAK TOHLE VŠECHNO UMÍ ZAHRÁDKA POD HVĚZDAMI!

Žádné komentáře:

Okomentovat