pátek 18. října 2019

EKOCESTA - aneb KOLIK KROKŮ UŽ JSME UŠLI?


KROK za KROKEM jsme vyšli na naši společnou cestu, tzv. EKOCESTU. Našimi prvními třemi kroky byla neuvěřitelná práce všech, aktivní zapojení a nadšení z možnosti něco budovat, na něčem společně pracovat a zejména něco společnými silami utvářet a obohacovat. Už teď se těšíme na další krůčky, které jsou před námi....

Náš ...

1. KROK - sázení stromu u školy ....LÍPA HEJNÁ
2. KROK - dokončovací práce na školní zahradě
3. KROK - první měsíc ZAHRADNÍ BOMBY

 Pokud Vás k tomu zajímá více, stačí jen kliknout a číst dál... :-)


Mezi první kroky patřilo sázení lípy, kterou naší škole daroval pan Prof. Milan Hejný, za což jsme byli velmi rádi. Budeme o tento památný strom pravidelně pečovat. Vytvoříme u něho značení s krátkým popiskem a základními informacemi. Náš pracovní název, který jsme stromu vymysleli, je LÍPA HEJNÁ SRDČITÁ! :-)






Zároveň jsme začali pečovat o naši zahradu. Sice do péče, bohužel, patří i to, že musíme pravidelně ráno projít kolem plotu, abychom zjistili, zda jsou všechny habry v pořádku, neboť nám občas některé čísi ruka přes plot vytáhne ze země. Holt mají mnozí zajímavý způsob trávení svého času. :-(



Vždy si všechno řádně užijeme... :-)


 ..abychom mohli dokončit smyslový chodník na školní zahradě potřebovali jsme ještě vyrazit k blízkému kostelu, kde bylo požehnaně kaštanů. A ty nám zrovna chyběly. :-)







 Měsícem zářím započala naše práce na ročním tématu ZAHRADNÍ BOMBA, kdy se budeme každý měsíc zaobírat naší školní zahradou a společně budeme pozorovat, bádat a zkoumat přírodní prostředí naší školní zahrady, kterou zároveň budeme neustále rozšiřovat, obohacovat apod.

Po úvodní společné práci...


...jsme pracovali v badatelských skupinách, dvojicích. Snažili jsme se plnit veškeré zadané úkoly v rámci jednotlivých aktivit a užívali jsme si to. 








Až se zase rozeběhneme, neboť měsíc říjen nám jistě nějaké kroky přichystá, 
určitě o nich dáme zase vědět... 
Krásný podzim všem! :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat