čtvrtek 30. června 2022

ZAHRADNÍKŮV ROZPOČET - etapa I.

 

Součástí MĚSÍCE ŠKOLNÍCH ZAHRAD byl i náš projekt s názvem ZAHRADNÍKŮV ROZPOČET, kdy nezůstalo jen u počítání, vyhledávání a diskusí nad tím,co by bylo vhodné a co nikoliv, ale rovnou se naše teorie stala praxí.

Nejprve bylo nutné prozkoumat naši zahradu, zakreslit náčrtek projektu zahrady s vlastními návrhy úprav, doplnění apod. Následně jsme ve skupinách sepsali seznamy toho, co bychom rádi pořídili i s cenou, kolik co vlastně stojí a jaké tedy budou naše náklady.

Každá skupina disponovala s rozpočtem 1.000,- Kč. Museli jsme myslet také na to, co všechno bude součástí objednávky, pokud ji provedeme elektronicky. Že se také platí poštovné a balné. Můžeme dokonce narazit i na množstevní slevy a hlavně v případě stejných produktů, můžeme své objednávky spojit a následně tak ušetřit za poštovné a balné. 👀👍

No bylo to náročné.... především se dohodnout, neboť každý má jiný pohled na stejnou věc a dojít ke kompromisu bylo někdy skutečně velmi náročné a plné emocí.

Koukněte... 😉

Nejprve jsme ve skupinách diskutovali.

Potom jsme vyhledávali potřebné informace...

 

 Snažili jsme se jednotlivé objednávky i spojit...

V rámci první etapy projektu jsme vyrazili do blízkého zahradnictví Jandl

Každá skupina obdržela reálných 500,- Kč a se svými seznamy jsme se pustili do hledání, počítání a především jsme museli vyčerpat prvních 500,- Kč z celého rozpočtu.

Někteří vyčerpali třeba jen 350,- Kč a přišli s tím, že už nic kupovat nebudou. Ale kdepak...zadání od Dity bylo jasné a neměnné - UTRATIT/ VYČERPAT CELÝCH 500,- Kč. 
Netušili jsme, jak těžké to pro nás bude.

Nejprve jsme prozkoumali, co vlastně můžeme koupit 
a zda to máme uvedeno ve svých podkladech.






Nechali jsme si také poradit od paní zahradnice, která byla nejen velmi ochotná, ale především velmi trpělivá. Neboť taková skupinka "kobylek", tak to se jistě hned tak někde nevidí. 😉👀


 
No a začalo samotné nakupování...





Za svůj nákup jsme dostali slevovou kartičku na další nákupy v roce 2022. 
Tak snad tu nejsme naposledy. 👍😊

 
Tak každopádně tomuhle se říká:
FINANČNÍ GRAMOTNOST V PRAXI.
 
Ale tím to samozřejmě nekončí. Ještě sázení a péče o zakoupené rostliny.
Tak to je naše velká zahradní výzva. 


Žádné komentáře:

Okomentovat