neděle 18. září 2016

SETKÁNÍ SE SKŘÍTKEM OSTRUŽINKOU

ZNÁTE SKŘÍTKA OSTRUŽINKU?
NEZNÁTE?
NEVADÍ! :-)

ANI MY JSME HO NEZNALI. ALE DNES JE VŠECHNO JINAK. OSTRUŽINKA JE MALÝ SKŘÍTEK, KTERÝ ŽIJE VE STARÉM DUBOVÉM LESE, POD HOUŠTINOU MALINÍ A OSTRUŽINÍ. JE TO SKŘÍTEK VESELÝ A USMĚVAVÝ. SICE JE TROCHU BACULATÝ JAKO SPRÁVNÁ OSTRUŽINA, ALE MÁ VELMI DOBRÉ A STEJNĚ TAK BACULATÉ SRDCE.
POKUD JE TO V JEHO SILÁCH, KAŽDÉMU, KDO JEHO POMOC POTŘEBUJE, RÁD POMŮŽE.
JAK PROBĚHLO NAŠE PRVNÍ SETKÁNÍ?

Nejprve jsme si všichni sedli tiše do kruhu, zavřeli oči a otevřeli pusu. Bylo to velmi napínavé, nikdo nevěděl, co se stane. Najednou se nám na jazyku cosi sladkého objevilo. V tu chvíli bylo pro všechny velmi těžké vydržet a neotevřít oči. Jen málokomu se to podařilo. Potřeba sdílet byla silnější. :-)

Uprostřed kruhu se objevila i část rostliny s květy, dozrávajícími plody a dokonce i krabička s plody dalšími, které nám tolik chutnaly.


Povídali jsme si o tom, co všechno o ostružiníku víme, kde roste, jak vypadá, jak se pěstuje a jaké druhy ostružiníku pěstujeme. Mnozí sdíleli i své vlastní praktické zkušenosti, neboť mají ostružiník na zahradě doma.


Následně jsme se pustili do kresby skřítka. Zamýšleli jsme se nad formou, plochou a prostorem. Není zrovna jednoduché kreslit na velký formát papíru. Obavy z možnosti vytvořit velkou kresbu nás zpočátku trochu znejistily, ale zvládli jsme to! :-)


Následně jsme pracovali ve skupinách. Nalepili jsme do prostoru svou kresbu a tupováním dotvořili starý dub, který byl pro nás symbolem domova skřítka OSTRUŽINKY.





Zvládli jsme to, co říkáte?! :-) Jakmile proběhne naše další setkání se skřítkem OSTRUŽINKOU, dáme Vám určitě vědět. A pokud máte i Vy doma na zahradě ostružiník, nakoukněte pod něj pomalu, jestli i u Vás nežije malý, baculatý a veselý skřítek. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat