středa 7. prosince 2016

JAKÉ JE NAŠE SPOLEČNÉ RÁNO?

MOŽNÁ SI JEŠTĚ VZPOMENETE NA TO, JAK VYPADALO VAŠE ŠKOLNÍ RÁNO, ZDA JSTE DOBĚHLI DO ŠKOLY VČAS A NEBO VÁM SPOLEČNĚ CELÁ TŘÍDA ZAZPÍVALA "IVÁNKU NÁŠ". NEBO SE HNED PO RÁNU, S ČERSTVÝMI MYŠLENKAMI, U VÁS VE ŠKOLE ZKOUŠELO PROBÍRANÉ UČIVO? :-)

U NÁS JE TO VŠECHNO TAK TROCHU JINAK. POKUD VÁS ZAJÍMÁ, JAK VYPADÁ NAŠE SPOLEČNÉ RÁNO, PUSŤTE SE DO ČTENÍ.
Ráno, když přijdeme do školy, připravíme se na vyučování a pouštíme se do plnění ranního úkolu. Nevěříte? Ale je to tak!
Ranní úkol není povinný, ale většinou se do jeho plnění pustíme nakonec všichni. Prezentujeme ho následně v ranním kruhu. V ranním kruhu se setkáváme na půl devátou. Sedneme si společně do kruhu na koberci před tabulí, pozdravíme se a sdílíme to, co s druhými sdílet chceme. Mnohdy i někteří přinesou fotografie, knížku, obrázek, prostě cokoliv, o čem si potřebují popovídat, co chtějí ostatním ukázat. 
Povídáme si také o tom, co nás čeká, co se budeme daný den učit. Vše další je ukryto v ranním dopise, který je pro nás napsán na tabuli.
Mluví vždy jen ten, kdo drží v ruce plyšový míček. Ostatní naslouchají, případně pokládají doplňující dotazy, komentáře.

Tady jsme pomocí obrázku předvídali, jaký příběh si budeme následně číst.




Tady jsme si prezentovali ÚKOLNÍČEK PANA HLAVÁČKA, 
přinesli jsme ponožky na adventní ponožkový kalendář.



Tady Ela přinesla všem ukázat obrázek, který nakreslila na výtvarném kroužku.


Tady jsme si povídali o adventním kalendáři, četli jsme si básničky 
a diskutovali o záznamu adventní výpravy za poznáním.



Tady prezentujeme ranní úkol. 
Prvňáci přiřazovali kalendářní měsíce k jednotlivým ročním obdobím 
a druháci dělili hlásky do skupin.


A CO SE DĚJE POTOM? PRACUJEME S RANNÍM DOPISEM, ALE O NĚM ZASE PŘÍŠTĚ, NEBOJTE! URČITĚ VÁM O NAŠÍ PRÁCI DÁME ZASE VĚDĚT.

Žádné komentáře:

Okomentovat