úterý 13. června 2017

PŘILÉTLA K NÁM BEDNOLETKA....

V souvislosti s tím, že jsme minulý týden navštívili skanzen v Kouřimi a povídali jsme si o životě lidí v dřívějších dobách, o tom, jak vypadalo jejich obydlí a jak vypadá dnes zase to naše.
Nedalo se nic jiného dělat, než že jsme museli provětrat naši BEDNOLETKU,  která z našich domovů přepravila řadu zajímavých informací. Bednoletka ukrývala plánek našich domovů, kde jsme měli vyznačit místa, která máme doma nejraději. Zároveň jsme měli přinést nějaký předmět, který doma nejčastěji využíváme.

To bylo ale pokladů! To byste koukali! :-)
Chcete nakouknout do našich BEDNOLETEK? Tak koukejte! :-)

Prezentace BEDNOLETKY probíhala hned ráno jako součást ranního kruhu. Po naší společné "bleskovce" a pozdravení, jsme se pustili do odkrývání tajemství v našich krabicích, BEDNOLETKÁCH. Každý si odprezentoval plánek domu, nebo bytu i s místem, který máme doma nejraději.



CO MÁME DOMA NEJRADĚJI? 

Například..." obyvák, protože tam je gauč a na něm můžu skákat." Nejčastěji jsme se shodli na tom, že máme nejraději přece jen své pokojíky, ve kterých si v podstatě můžeme dělat, co chceme. "U mého pokojíčku je malý balkónek, ke kterému má klíč jen mamka. Škoda. Ale když si lehnu na postel a dívám se ven, mám to moc ráda." 

Prostě náš pokoj považujeme za naše místo, které je skutečně jen naše. V něm si většinou můžeme dělat to, co v jiných pokojích moc nejde. "Třeba si můžu v pokojíčku malovat a to jinde nemůžu. Mám sice ráda obyvák, kde je křeslo, ze kterého se ráda dívám na televizi nebo si tam hraju s taťkou, ale mamka se moc zlobí, když si tam kreslím. Potom tam všechno nechám a neuklidím si to po sobě."






CO BYLO NA ZAKRESLENÍ PLÁNKU TĚŽKÉ?

Každý jsme to pojali po svém, ale musíme uznat, že se nám to povedlo. "Taťka mi pomohl udělat dveře, on to umí, umí kreslit. Ale tohle neuhodnete, co vlastně je! ...(smích). Je to kuchyňský pult!" Často požádáme o pomoc rodiče, pracujeme společně na zpracování úkolů. Pro mnohé z nás jsou to moc milé chvíle. Je to jiné, než když si spolu hrajeme. Úkoly jsou důležité!



To je objev, co?! Sdílení našich záznamů je to, co máme nejraději. :-)




Tohle je třeba předmět, který u Mikeše doma nejčastěji používají. Poznáte, co to je? No, sice s tím doma míchají nejčastěji mléko, ale Mikešovi se nejvíce líbí, jak vrčí a točí se. :-)




Bylo to příjemné ranní setkání s BEDNOLETKOU, nemyslíte? 
MY si to tedy aspoň myslíme! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat