čtvrtek 26. září 2019

EKOCESTA - naše roční společná cesta...

Náš další školní rok, který nese název EKOCESTA, začal opět velmi stylově. :-) Na každého ve škole hned první školní den čekala část symboliky celého roku, což byla tkanička od bot.

Druhý školní den jsme hned pokračovali ve společné práci v rámci adaptačního kurzu, který byl zaměřen na aktivity osobnostně sociální v souladu s ročním tématem.
Na některé činnosti jsme byli sami, na některé jsme byli rozděleni napříč školou do různých skupin.

A JAK TO VŠECHNO ZAČALO?
CO BYSTE U NÁS VIDĚLI?
A JAK TO VŠECHNO DOPADLO?

...stačí jen pokračovat ve čtení. Tak si to užijte...

Přes shody a rozdíly jsme se pustili do hledání toho, co nás spojuje, 
v čem jsme stejní, ale zároveň i rozdílní.




Tvořili jsme skupiny a společně argumentovali, proč jsou takové nebo makové. Při tvorbě skupin došlo k neshodě rozhodnutí, tak bylo nutné i prakticky ostatním představit svůj názor, postoj a vlastní argumenty podpořit ještě konkrétnější ukázkou. Ovšem i s tím jsme si nakonec poradili.




Následně jsme se pustili do skládání slov za svých těl, což máme také MOC rádi. :-)






A pokud jsme měli společně vyrazit na EKOCESTU, nezbývalo nic jiného.... než si také na naši cestu symbolicky vyšlápnout. :-) už teď víme, že ne každá cesta je příjemná, bez překážek, komplikací a překonávání sebe sama.




Také jsme se podívali na svůj strom. Pracovali jsme s pocitovým stromem, který jsme na své EKOCESTĚ potkali. Zamýšleli jsme se nad tím, co nebo kdo nám dává sílu, díky čemu nebo komu vlastně rosteme a sílíme, co nás těší, co umíme a co bychom chtěli umět. Poměrně zajímavé nahlédnutí na sebe sama prostřednictvím stromu.






 Naše cesta také pokračovala společnými cestami po škole, kdy jsme se seznamovali s novými rekonstruovanými prostory. Ať už to byla školní zahrada nebo prostory uvnitř školy. Ve skupinách, které jsme vytvořili napříč školou, jsme tvořili všechny možné cesty pro ostatní, zpracovávali jsme je do podoby náčrtku, plánku, podle kterého se vydávali na cestu zase ostatní. Uvědomili jsme, že to není vůbec jednoduché, jak se může možná zdát. 

Dalším společným zážitkem byly AKTIVITY, které snad už k našemu úvodnímu kurzu také patří. Na které se všichni vždy velmi těšíme. :-)



 



 Byli jsme skutečně velmi rádi, že jsme se opět po dlouhých letních prázdninách viděli. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat