neděle 7. května 2017

RODIČ VE ŠKOLE - ŠKOLA I PRO RODIČE....

Jistě na řadu dalších otázek možná hledáte nyní odpověď!
Na některé z nich Vám můžeme hned odpovědět sami. Na jiné si snad odpovíte zase VY!

Jak to všechno vlastně je? Jak je možné, že rodič navštěvuje školu, když už není žákem? Proč to dělá? Co ho k tomu vede? Kdy do školy chodí?

U nás necháváme rodiče nahlédnout i pod pokličku. Pod pokličku hrnce, kde se to všechno vaří, kde všechno vzniká a kde vše probíhá. Vždy respektujeme rodiče jako partnery jako podstatnou součást cesty poznání a vzdělávání našich žáků, na druhou stranu očekáváme to samé i MY! Neboť moc dobře víme, proč to všechno děláme! :-)
Nyní můžete nahlédnout pod pokličku i VY a vidět, jak to vypadá, když se rodič rozhodne být součástí naší učební skupiny. :-)

V rámci všech činností dopoledních i odpoledních učebních bloků může být i rodič samotný. A je zcela jedno, v jaké roli tomu bude, zda bude jako asistent, pozorovatel, odborník nebo účastník. Přítomnost rodiče ve výuce je velmi podnětná nejen pro nás, ale především pro rodiče samotné, neboť vzdělávání na naší škole je velmi odlišné od toho, jak si na to pamatují rodiče našich žáků a jistě nebudeme daleko od pravdy, pokud tomu tak bude stejně i u většiny z Vás!

TEMATICKÝ TÝDEN - TÝDEN S KNIHOU - aneb ranní předčítání rodičů 
















TEMATICKÝ DEN - KDYSI DÁVNO - aneb řemeslná setkání (UHLÍŘ)




...proč to rodičům dopřáváme? Má to všechno nějaký smysl a důvod? Nyní nadešla ta chvíle, kdy si můžete odpovědět sami, ale přála bych Vám vidět rozzářené oči dětí, když vidí své rodiče ve škole, když jejich rodič například čte jejim spolužákům nebo jim pomáhá při zdolávání různých úkolů.

A  CO NAŠI ŽÁCI?
Cítí, že jsou důležití pro rodiče i ve škole, že jejich chvíle ve škole jsou pro rodiče podstatné a jsou ochotni najít ve svém uspěchaném životě i chvíli na to, aby mohli být součástí jejich školního života.

A PRO NÁS? 
Je příjemné takovou situaci umožnit, jak našim žákům, tak i jejich rodičům a být jen tichým pozorovatelem. Jsme rádi, že můžeme být součástí toho všeho! :-) A vždy se těšíme na další podobné chvíle. I tohle je cílem vzdělávání našich žáků ve ŠKOLE PROSPERITY.




Žádné komentáře:

Okomentovat