středa 24. května 2017

STŘAPÁČEK...

Znáte už taky STŘAPÁČKA? Nevadí, my Vás s ním seznámíme. Také jsme o něm nic nevěděli, ale když už jsme si povídali ve škole o hygieně a péči o tělo i vlasy, nebylo možné vynechat i česání. No a s ním má zrovna STŘAPÁČEK velké problémy. Jak to se STŘAPÁČKEM nakonec dopadlo a zda se Střapáček naučil pečovat o své vlasy, se dozvíte v knize STŘAPÁČEK. Nám se příběh velmi líbil a proto Vám přečtení této knihy, která je z naší třídní knihovny, jen doporučujeme. :-)
A CO JSME JEŠTĚ SE STŘAPÁČKEM DĚLALI?
CO VŠECHNO SE MOHLO STŘÁPÁČKOVI ZACHYTIT VE VLASECH?

O tom všem byl jeden učební blok spojený s pracovní a výtvarnou činností.
Jak to bylo se dozvíte níže...


Nakreslili jsme hlavu Střapáčka a vystřihli ji. Ten, kdo se neodvážil a měl s tím potíže, mohl použít i předem připravenou šablonu. Není záměrem se z těchto činností stresovat, ale nacházet v nich jen potěšení a radost.



Těžší byly vlasy. Vytvořili jsme vlasy tím, že jsme připevnili provázek uzlíky ke čtvrtce. Vytvořili jsme díry děrovačkou a provlékali provázek, který jsme museli připevnit stejně, jako když si zavazujeme tkaničky u bot. Někteří z nás jsou zvyklí na suché zipy nebo tzv. "nazouvačky", ale i tak jsme to zvládli. A měli jsme z toho radost, to nám věřte! :-)







Tady už se STŘAPÁČKOVI zachytilo cosi ve školní zahradě do vlasů... všichni jsme se rozeběhli do koutů naší zahrady a přemýšleli jsme o tom, co všechno se mohlo Střapáčkovi ve vlasech zachytit. A věřte, že v naší zahradě toho bylo dost! :-)








Všem doporučujeme nahlédnout do této knihy a prohlédnout si krásné ilustrace, které knihy ukrývá. Moc se nám všem líbily! Až narazíme na další knižní poklad, dáme zase vědět... :-)

Zde jsou obaly dvou krásných knih, které u nás autorce Khoa Le vydal KNIŽNÍ KLUB.


Žádné komentáře:

Okomentovat