pátek 16. února 2018

ÚKOLNÍČEK PANA HLAVÁČKA_DUBÁNKOVÝ ÚNOR

Jak už jistě všichni víte, pravidelně pracujeme na ÚKOLNÍČKU PANA HLAVÁČKA, který dostáváme ke zpracování v pondělí a v pátek společně sdílíme své záznamy. Mnozí z nás si je upravují, doplňují nebo přehodnotí své původní. Součástí úkolníčku bývá i část dobrovolných úkolů, která je buď tvořivá nebo zaměřená na procvičování probíraného učiva ve škole.

Vzhledem k tomu, že jsme se tento rok POTKALI U STARÉHO DUBU, každý měsíc nás poctí svou návštěvou v úkolníčku i samotní DUBÁNCI, na které se skutečně velmi těšíme.
A CO ZROVNA V ÚNORU?
Ten, kdo příběhy dubánků zná, tak se již možná v knize dočetl o tom, že dubánci v měsíci únoru dodržují prastarý zvyk a tím je chytání sněhových vloček. Rozděleni jsou do dvou skupin, a to na DÉLKAŘE A HBITÍCI.

JAK TO S DUBÁNKY A JEJICH CHYTÁNÍM VLOČEK DOPADNE?
..tak na to najdete odpověď v knize. My jsme se přes čtení, psaní, počítání dostali až k samotnému chytání vloček, neboť dneska to venku vypadalo takhle...

...tak proč toho nevyužít! :-)

O přestávce, jakmile jsme společně dosvačili, proběhlo hlášení školního rozhlasu v podání naší Dity a vyrazili jsme všichni na akci Z. :-)






Samozřejmě nezůstalo jen u chytání vloček, sníh v Nové Vsi jsme si nemohli nechat ujít!







Co z něho bude odpoledne, až půjdeme domů? Zřejmě už téměř NIC! :-(

Žádné komentáře:

Okomentovat