pátek 18. září 2020

TAJNÁ VÝPRAVA ZA POZNÁNÍM

Tento rok jsme vyrazili společně hned v prvním týdnu na TAJNOU VÝPRAVU za poznáním. Sešli jsme se ráno ve škole, s batohem na zádech, dobrou svačinou, pitím a ještě lepší náladou. Nikdo z nás nevěděl, kam se vlastně naše cesta bude ubírat, kam naše kroky povedou...

Bylo nám možná i jedno, kam vlastně jdeme, jedeme, podstatné bylo mnohem víc,... být zase spolu. 😉

Možná z dalších fotografií poznáte místo, kam jsme jeli...

Možná jste tam již také byli....

Možná se tam nyní sami vydáte a na nás si tam třeba vzpomenete...

Je zřejmé, že z Nové Vsi jsme vyrazili vlakem. Jakým směrem? To Vám neřekneme. 😉
Cestou k cíli jsme se ještě zastavili u nedaleké vyhlídkové věže, kde jsme posvačili.









A tohle na nás čekalo v cíli...








Představte si, že i v cíli se můžete ztratit... zabloudit v bludišti. 😉






Poznali jste, kde jsme byli?

Pokud ne, dozvíte se více od Zuzky, která se podílela na průběhu celé výpravy a nakonec sepsala podstatné okamžiky do několika vět. 

TAJNÁ VÝPRAVA ZA POZNÁNÍM

V pátek 4. září jsme se po ranním kruhu společně s učební skupinou Adélky sbalili a vyrazili na novoveské nádraží. Tak začala naše tajná výprava. Jeli jsme vlakem do Cerhenic, pak jsme šli dlouhou cestou k první vyhlídkové věži. Tam jsme si odpočinuli a dali si svačinu. Pak jsme všichni vylezli na věž. Po svačině jsme přešli na druhou stranu silnice a po krátké cestě už na nás čekalo u lesa hezké, velké a dřevěné hřiště. Na hřišti byla velká dřevěná trojská koza, jezírko s rybičkami, sluneční hodiny s totemem, středověké obydlí, druhá vyhlídková věž, tunel s komínem, poznávací tabulka na kmeny stromů a dřevěné bludiště.
Dita řekla, ať si každý najde místo, které se mu něčím líbí. Tak jsme všichni vyrazili prozkoumat terén. Když si každý našel své místo, přivedl na něj ostatní a vysvětlil jim, proč se mu to místo líbí.
A na závěr na nás čekalo to nejlepší. Skvělé bludiště! Vytvořili jsme malé skupinky a Dita nás postupně pouštěla dovnitř. Spousta cest byla slepých. Museli jsme potkat čtyři dřevěné sochy - J.A. Komenského, Jana Husa, sv. Václava a sv. Jana Nepomuckého. Všichni jsem si bloudění užili. Nakonec to zvládl každý. Nikoho jsme tam nezapomněli. :-)
Potom jsme museli na vlak, ale nikomu se nechtělo. Výprava se nám vydařila.

Zuzka P.

                                                                           


 

1 komentář: