čtvrtek 9. března 2017

PŘILÉTLA K NÁM BEDNOLETKA....

Už dlouho nebyla BEDNOLETKA v akci, a proto jsme se rozhodli, že ji možná trochu provětráme. Vždyť by doma mohla příliš dlouho zahálet. Takhle se nám postarala o to, že jsme z našich domovů pomocí BEDNOLETKY dopravili do školy řadu zajímavých věcí.

JAKÝCH?
CO VŠECHNO BYLO V BEDNOLETKÁCH?

To všechno bychom s Vámi rádi sdíleli! :-)


Vzhledem k tomu, že jsme se pomocí ČASOSTROJE dostali do časů dávných, minulých. Úkolem BEDNOLETKY bylo během týdne objevit doma nějaký z rodinných pokladů, který má už něco za sebou. :-)
Bylo neuvěřitelné, co všechno v BEDNOLETKÁCH do školy dorazilo. Mnohým se to do bedny ani nevešlo a museli si poradit i trošku jinak, ale i tak to bylo opět jedno z mnoha příjemných sdílení. BEDNOLETKA je totiž naše školní "hitovka". :-)

Klára pro nás měla i něco dobrého k svačině. Příjemně jsme poseděli u čaje a pojídali dobroty, které s mamkou doma upekla. :-)


Mikeš nám například předvedl, jak se rychle rozebrat a zase složit mlýnek na kávu. :-)
Žasli jsme nad tím, jak rychle mu to šlo. Téměř to vypadalo, že doma pravidelně mele po večerech kávová zrníčka.



Trochu větší "techniky" se sice do BEDNOLETKY mnohým nevešlo, ale to Filipovi nevadilo. Má přece také ruce, ne?! Nebo spíš i mamka. :-) A Jakub mu zase asistoval při prezentaci jako správný asistent. :-) Jojo, holt si to umí někdo zařídit! :-)


 Kostky, s kterými si hrála mamka, když byla malá? No, možná si někteří vzpomenou na své dětské chvilky, na mateřskou školku a podobně. Vypadaly, jako by si s nimi nikdo nehrál, tak byly zachovalé. :-)

A na klíček natahovací ptáček, co klove zrní? :-) Dita nám vyprávěla o tom, že ona sama měla doma, když byla malá, podobnou zebru, kterou ráda natahovala. :-)


BEDNOLETKA Vaška byla opět také plná zajímavých pokladů. Při prezentaci nám Vašek ukazoval, jak se například přetáčela magnetofonová páska pomocí obyčejné tužky. 



A Laury starý fotoaparát, to byl teprve poklad! Všichni se na okamžik stali fotografem a ostatní museli vždy zapózovat. Byla to legrace. :-)


Stejně tak sbírka známek, která se ukrývala v BEDNOLETCE Vaška, byla pro nás dalším překvapujícím pokladem. Některé známky jsme dlouze obdivovali. 


A CO VŠECHNO BYLO JEŠTĚ V BEDNOLETKÁCH?
-staré mince
-hrníčky, pokličky, vařečky a sběračky, struhadla
-dokonce i lžíce s provrtanými dírami, kterou mají rodiče Ráchel schovanou jako památku na jejich velký den, tedy svatbu (i tohle s námi Ráchel sdílela, děkujeme)
-vánoční ozdoby, hračky po rodičích

a řada dalšího! :-) Užili jsme si to!

Žádné komentáře:

Okomentovat