úterý 24. dubna 2018

DEN ZEMĚ - aneb DUBÁNCI Z NÁS MAJÍ RADOST...

22. dubna je DEN ZEMĚ, a proto LESNÍ TŘÍDĚ přeci nezbývá, než se v daný den o naši ZEMI postarat a v souvislosti s dubánky jsme se pustili také do sázení malých stromků.

MY jsme se do oslav tohoto dne pustili v pátek 20. dubna a to tím, že jsme se zapojili do mezinárodního projektu DEN ZEMĚ. Ráno jsme se ve škole setkali všichni v modrozeleném oblečení, což nejsou jen barvy naší planety, ale i naší školy. :-)


Z ČEHO BY MĚLI DUBÁNCI RADOST?
A Z ČEHO JSME JI MĚLI ZASE MY?

Stačí, když budete pokračovat ve čtení a budete to hned vědět...


Taková malá "zeměkulička" z nás byla. :-)



Potom jsme se vydali společně sázet DUBY do prostor nově vznikajícího lesa v blízkosti obce, kam jsme už na podzim několik malých stromků také zasadili. Nejen, že jsme se koukli, jak se jim daří a zda přečkaly mrazivou zimu, ale přinesli jsme jim další dubánčí kamarády. Tentokrát jsme zasadili 20 dubů. :-) 










Po práci nastala chvíle zaslouženého odpočinku. Nasvačili jsme se, udělali jsme si jarní piknik a nabrali sil do další práce. Nevíme, zda by se dalo říci práce, spíše jsme si užívali krásného JARA a přírody, kterou máme kousek od školy. :-) Stačí jen několik kroků a tohle je kolem nás, koukejte! :-)

Tady zrovna posloucháme, cítíme a vnímáme přírodu...


..tady tvoříme strom z vlastních těl...


...tohle jsou zase pupeny..




..takovou krásu jsme měli možnost pozorovat, vnímat a cítit..
Podle zvuků, jsme se snažili uhodnout, koho tu ještě slyšíme. Jaké druhy ptáků se tu vyskytují? 








 ..tady jsme pozorovali vodu...



...sbírali jsme klacíky na další úkol... které jsme si nakonec odnesli do školy, neboť nebudeme muset řešit dřevo, až budeme rozdělávat oheň na opékání nějakých těch dobrot, což se nám také blíží. :-)



Je tu krásně, nemyslíte?! :-)



Z nasbíraných klacíků jsme tvořili slova. Současně jsme museli dodržet předem stanovená kritéria pro zpracování daného úkolu. Možná se vám to nezdá, ale bylo to velmi těžké. Nezvládli jsme se s nimi adekvátně vypořádat. Musíme na tom ještě zapracovat!



Tady píšeme pomocí svých těl, ale nesmíme u toho mluvit! Bože! Tak těžké! Zkuste si být zticha, když máte zrovna plnou pusu slov a myšlenek.




Pozorovali jsme stromy na hrázi. Dělili je do skupin dle charakteristických znaků, porovnávali jsme je, hledali jejich shody a rozdíly, popisovali jejich plody apod.
Zrovna nám vyšlo celý dne i počasí. Moc jsme si to užili! Vždyť je tu tak krásně! Nemyslíte?

Žádné komentáře:

Okomentovat