středa 11. dubna 2018

UKLIĎME SVĚT - ANEB NAŠE RUCE V POHYBU :-)

Opět jsme se zapojili do projektu UKLIĎME SVĚT, kdy se společně s dalšími organizacemi i obcemi ČR, kterým není lhostejné životní prostředí, blízké okolí či místa, kde žijí. Mezi těmi všemi 2 639 úklidy JSME LETOS OPĚT V DUBNU I MY!

Všechno začalo v pátek 6. dubna 2018 v ranních hodinách před naší školou, kde jsme se rozdělili do skupin, obdrželi potřebné pomůcky (rukavice, pytle) a vyrazili jsme podle předem stanovených tras do ulic Nové Vsi. Každá skupina měla jinou trasu svého úklidu.




Někteří si statečně pletli levou rukavici s pravou, ale nakonec jsme se přes orientaci na svém těle dopracovali k tomu, že jsme pochopili, která ruka je která. :-)




Vyrazili jsme nejprve kolem školy k vodní nádrži, která je uprostřed náměstí u školy.
Zjistili jsme, že hned za rohem narazíme na řadu odpadků, které na zemi nemají co dělat. :-(
Tak jsme se pustili s úsměvem do práce.





Mnozí z nás vlezli i tam, kam by se některým zdaleka ani nechtělo. :-)



Vidíte, co všechno jsme cestou našli? :-( Snažili jsme se, aby po nás nikde nic nezůstalo.
Cestou jsme si také povídali o tom, jak se správně odpad třídí, neboť i MY jsme se při sběru snažili třídit. Také jsme narazili na otázku: "Jak dlouho se všechno v přírodě rozkládá?" Co všechno ničí přírodní prostředí a co pro jeho ochranu může každý z nás udělat.




Cestou jsme se kochali jarem. :-) Ačkoliv ráno nebylo zrovna hned teplo, nakonec se však přeci jen počasí umoudřilo a několik slunečních paprsků nám k práci zazářilo a někde nás i příjemně pohladilo. :-) Bylo moc hezky! 



Někteří vypadali jako malí mravenečci. Hlavně naši prvňáci! :-)



V některých ulicích jsme byli pro místní obyvatelé "VELKÝM" překvapením, ale tím příjemným. to je nutné dodat. Řada z nich s námi prohodila pár slov, poděkovala za to, co děláme a ocenila naši práci. Někteří nám dokonce chtěli dávat i starý papír do sběru. 
Řešili jsme, že si o tom popovídáme na školním parlamentu, jak třeba místním pomoci se sběrem starého papíru. MY ho ve škole pravidelně máme, možná bychom mohli více zapojit i místní obyvatele. Otázka k zamyšlení, jak s tím naložit. :-)




TAK ZASE PŘÍŠTĚ. Kdyby každý z nás vykonal podobnou drobnost, možná by nám tu všem bylo hned líp. NAŠE RUCE OPĚT POMOHLY...a ještě ke všemu jsme se nejen prošli, ale také něco naučili. A tím nemyslíme názvy ulic v Nové Vsi. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat