neděle 21. října 2018

19. říjen - ZELENÝ DEN STROMŮ

Možná ani nevíte, že dne 20. října je DEN STROMŮ, na který nikdy nezapomínáme!
A to by nebyl DEN STROMŮ, kdybychom nevysadili další strom. Vzhledem k tomu, že loni vysazený strom u parku v Nové Vsi nepřežil letošní letní počasí, rozhodli jsme se, že zde vysadíme strom nový a pokusíme se o to, aby na daném místě vydržel již více než jeden rok. :-(
Pokud budete chtít vidět, zda své rozhodnutí budeme také schopni plnit, tak vyčkávejte každé čtvrteční ráno, určitě nás uvidíte "ťapkat" od školy s kbelíky vody. :-)
Letošní DEN STROMŮ jsme si také zpříjemnili návštěvou nakladatelství Thovt a realizací motivačních her na téma STROMY a ZA ZVÍŘÁTKY DO KNÍŽEK.

JAK TO VYPADALO?
CO VŠECHNO JSME V TENTO DEN ZAŽILI?¨
...stačí jen číst dál.

Ráno (první učební blok) jsme prožili ve světe knih a nových informací. Motivační hra pro 2. ročník byla zaměřena na zvířátka v knihách a samozřejmě práci s textem, porozumění textu a řadu dalších čtenářských dovedností. Motivační hra pro 3. - 4. ročník byla na téma STROMY. Pracovali jsme s odborným encyklopedickým textem a hráli motivační hru o stromech.













Jakmile jsme nabrali sil, které byly dále velmi potřebné, jsme se vydali na sázení našeho letošního prvního stromu (JEŘÁBU OBECNÉHO). A takhle nějak jsme si s tím poradili.










TAK ZASE NĚKDY U STROMU I POD JEHO KORUNAMI. :-)

Přejeme stromům dlouhá léta. A nezapomeňte, ve čtvrtek! Uvidíme se při zalévání jeřábu. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat