neděle 10. září 2017

POTKÁME SE U STARÉHO DUBU?

Jak to všechno u nás vlastně začalo? POTKÁME SE U STARÉHO DUBU? Toť otázka. Zda se tam všichni potkáme, ukáže jen čas. Možné je, že nás tam bude i více. Jedno je však jasné, budou tam s námi DUBÁNCI.

Náš společný první školní rok byl spojený s CESTOU ZA MOUDROSTÍ STROMŮ. Podařilo se nám získat i titul LESNÍ TŘÍDA, který v celé České republikace získalo jen 121 tříd a MY jsme byli mezi nimi.

Náš další školní rok pokračuje v započaté práci. Vzhledem k tomu, že bychom se měli letos potkat všichni u starého dubu, každý žák naší třídy dostal do opatrování svůj malý strom. A samozřejmostí bylo, že to byl DUB.

Myslíte si, že je samozřejmostí odcházet domů ze školy hned první den se stromem v ruce?
Co s ním budeme dělat?
A proč zrovna DUB?

....pokud chcete vědět odpověď na tyto i další otázky, bude nejlepší pokračovat ve čtení.


Po slavnostním zahájení školního roku na každého ve třídě čekalo překvapení. Nikdo nevěděl, co se všemi těmi stromky připravenými uprostřed třídy. Nikoho ani v tuto chvíli ještě nenapadlo, že by nakonec se stromkem odešel i domů. :-)



Ano, ale nic jiného nezbývalo, když se každý stal patronem/patronkou malého doubku. Každý dostal možnost vybrat si svůj malý doubek i s informacemi o tom, jak o něj pečovat.





Například i s takovou informací, že si stromek může každý zasadit kdekoliv na své zahradě či na zahradě svých blízkých a řádně o něj pečovat tam. Druhou možností je společné vysazení stromu nedaleko školy, kde společně podpoříme výsadbu malého dubového lesíku, který se stane domovem pro mnohé rostliny i živočichy a zároveň se stane i naší společnou dubovou vzpomínkou na společný školní rok s příběhy DUBÁNKŮ.

Domů se nám vůbec nechtělo, vždyť se toho tolik stalo za tu dobu, co jsme se neviděli. :-)




Dooufáme, že si první školní den i ostatní školáci užili alespoň stejně jako MY. Teď už skutečně musíme domů a určitě s Vámi budeme průběžně sdílet většinu svých společných zážitků.



Mějte se hezky a užívejte všeho, co přichází! Stejně jako MY!










Žádné komentáře:

Okomentovat