pondělí 19. prosince 2016

ADVENTNÍ SNÍDANĚ

POSLEDNÍ SPOLEČNÉ PONDĚLNÍ RÁNO TOHOTO KALENDÁŘNÍHO MĚSÍCE JSME SE SPOLEČNĚ VŠICHNI SEŠLI NA ADVENTNÍ SNÍDANI. JEDNÁ SE O ŠKOLNÍ TRADICI, KTERÁ ZAKONČUJE ADVENTNÍ OBDOBÍ NAŠÍ ŠKOLY.

JAK TO VŠECHNO PROBÍHALO?
CO BYLO K SNÍDANI?


O TOM VŠEM SE DOČTETE DÁL.... :-)




U nás ve třídě jsme všechno připravili k tomu, abychom zde mohli společně posnídat. Nalili jsme si do svých hrnečků vánoční čaj, otevřeli krabičky plné domácího vánočního cukroví a čekali na slavnostní přípitek. Popřáli jsme si krásné Vánoce a splnění alespoň jednoho vánočního přání. :-)





Jakmile jsme snědli a vypili většinu, která byla na stolech, přešlo se na dodržování různých vánočních zvyků. Zazpívali jsme si koledy a hledali hvězdičku v jablíčku. Každý z nás hvězdičku našel, i když to mnohdy dalo docela práci. Krájení jablka a hledání hvězdičky někteří dělali i poprvé ve svém životě. :-)







Některým z nás potřebovali při hledání hvězdičky další ruce.









  
A jak nakonec chutnala! Někteří si odnášeli svou hvězdičku i domů.



Po krájení jablíček jsme se pustili do házení botou a radovali jsme se z toho, že většina neměla špičku ke schodům. :-) Ten, komu se zadařilo a špička mu směřovala ven, musel si školu obejít, oběhnout, aby nezapomněl, kde školu má. :-)







Když se doházelo, čekalo na nás malé překvapení na školním stromečku v atriu školy. Každý si ho musel sám najít. Kdo hledal, ten našel. :-)






Každý našel malou vánoční ozdobičku, na které bylo napsáno jeho počáteční písmeno, a to především pro to, aby jsme po dobu vánočních svátků nezapomněli také na SVOU PROSPERITU.
Určitě budou ozdobičky viset i na vánočním stromku ve všech našich domovech.



Žádné komentáře:

Okomentovat