neděle 10. června 2018

JARNÍ DÝCHÁNEK S KVĚTUŠKOU...

S Květuškou se už známe od minulého školního roku. S netrpělivostí jsme očekávali další díl o Květušce. A náš letošní jarní dýchánek jsme také Květušce věnovali.
Pozvali jsme si do školy přímo autorku knihy Jitku Vítovou, která nám vyprávěla o tom, jak vlastně příběh o Květušce vznikal, jak vznikala celá knížka, s kým spolupracovala a ....mnoho dalšího.

Jarní dýchánek besedou pouze začal. O tom, jak to všechno pokračovalo a co všechno jsme dělali, se můžete dozvědět, pokud budete pokračovat ve čtení... :-)



Beseda s paní Vítovou byla velmi zajímavá. Z čeho jsme například byli nejvíce překvapeni? No, třeba tím, jak dlouho trvá, než vznikne jedna ilustrace a že se mnohdy i několikrát předělává, než se v knize použije. Dále nás velmi zaujala ta skutečnost, že vše uvedené v knize se ztotožňuje s realitou. Paní Vítová nám třeba ukazovala masožravou květinu, kterou má i doma a popisovala nám dopodrobna všechen hmyz, o kterém v knize píše. Je zřejmé, že říši hmyzu zná stejně dobře jako samotná Květuška! :-)





...vidět knihu jako jeden arch papíru, který se teprve bude knihou?! To snad není ani pravda... :-)

Napsat knihu a dostat ji do konečné podoby, v jaké ji vidíme v knihkupectví nebo knihovně, není zas tak jednoduché, jak by se to mohlo zdát.


Jarní dýchánek pokračoval i společnou svačinou v blízkém parku u školy, kde jsme ve čtení o Květušce pokračovali. Musíme říci, že nás velmi zajímá, jaký bude další díl, další pokračování. :-)
..neboť už víme, že bude! :-)





Tak, už je sbaleno a nyní budeme pokračovat zase ve škole. 
A čím?
Tak třeba skupinovými obrázkovými příběhy doplněnými řadou zajímavých ilustrací, zašifrovaným diktátem a štafetovou matematickou úlohou, která je z říše hmyzu. 



...hlavně to všechno pobrat! :-)


A pokud Květušku ještě neznáte, doporučujeme jediné - PŘEČTĚTE SI JI! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat