pátek 8. června 2018

KVĚTINOVÝ DEN

Možná někteří ani nepostřehli, že i letos proběhl KVĚTINOVÝ DEN, a to 16. května. Stejně jako v roce minulém jsem se i nyní do projektu zapojili.

V rámci tematického dne jsme se zapojili i do veřejné sbírky. Ačkoliv jsme všichni věděli, že je to pro dobrou věc, i tak to pro nás nebylo jednoduché. Oslovit někoho a požádat o podporu projektu formou zakoupení malého kvítku měsíčku lékařského, tak to bylo skutečně něco.

V loňském roce se nám podařilo podpořit projekt cca 3.300,-Kč, tak uvidíme, jak tomu bude letos. Snad troufneme rok minulý. :-) Byli bychom jen rádi.

JAK KVĚTINOVÝ DEN PROBÍHAL?
CO VŠECHNO JSME SE DOZVĚDĚLI?
A CO VŠECHNO TAKY OCHUTNALI?

..stačí jen pokračovat ve čtení a odpověď budete hned znát. :-)


Ještě než jsme se zapojili do veřejné sbírky, tak jsme si něco o symbolu celé sbírky (měsíčku lékařském) pověděli. Pozorně jsme si prohlédli nejen semínka této rostliny, ale i samotnou rostlinku, která nyní obohacuje náš třídní koutek přírody. Dokonce jsme ochutnali i čaj z této byliny.

 Dokonce jsme byli hned ráno obdarováni každý malým kvítkem od Dity. Což možná bylo milé překvapení, ale co následovalo, bylo ještě zajímavější. Nakonec jsme museli v obdarování pokračovat a kvítek někomu ve třídě věnovat s oceněním. 

Za co bychom mu kvítek dali?
Proč si ho zaslouží zrovna on/ona?
Komu bych chtěl/a udělat kvítkem radost a proč?

...na všechny podobné otázky jsme dostali hned odpověď. :-)



 Vyzkoušeli jsme si také metodu KOSTKA, kdy jsme se pokusili nahlédnout na měsíček lékařství z více stran. Například jsme jej popisovali, porovnávali, asociovali a následně jsme ve dvojicích svou kostku sdíleli s tím, komu jsme chtěli svou kostku představit.




V průběhu dne probíhala také výprava do ulic, kdy někteří z nás zastupovali naši školu a snažili se svým aktivním zapojením podpořit veřejnou sbírku na podporu boje proti rakovině.





Našli se mezi všemi i tací, kteří s úsměvem sbírku podpořili, za což jim ještě jednou dodatečně velmi děkujeme. Tak možná zase za rok! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat