pátek 14. prosince 2018

PAN DŘEVÍČEK - aneb Dřevíčková dílna

Nedávno jsme měli tzv. "dřevíčkový den", neboť jsme se nejen setkali s panem Dřevíčkem, ale zároveň jsme měli rovnou možnost se dřevem pracovat.
Dělali jsme řadu zajímavých věcí, spoustu jsme se toho nového o práci se dřevem dozvěděli a SETKÁNÍ S PANEM DŘEVÍČKEM bylo zároveň i tím, na co rádi vzpomínáme.

JAK TO VŠECHNO PROBÍHALO?
CO VŠECHNO JSME DĚLALI?
JAK PROBÍHALA DŘEVÍČKOVÁ DÍLNA?

Tak na to najdete odpověď po přečtení tohoto článku. Všechny informace se však do něho nevejdou, proto jen několik, které stojí opravdu za to, abychom se o nich zmínili. :-)

V ranním kruhu jsme prezentovali každý svého pana Dřevíčka, kterého jsme vyráběli doma v rámci ÚKOLNÍČKU PANA HLAVÁČKA. 
Použít k jeho výrobě jsme měli dřevo a takhle nějak to dopadlo. :-)









DŘEVÍČKOVÁ DÍLNA  s panem Pilnáčkem byla takovou příjemnou tečkou celého dne. Nejprve nám vyprávěl o práci se dřevem, jaké dřevo se na co používá a proč. Ukazoval nám, jakým způsobem se dřevo opracovává a co k tomu potřebujeme. Nejpodstatnější bylo i to, že jsme si vše, o čem povídal, mohli nakonec i vyzkoušet. Vše, co jsme si vyrobili, jsme si samozřejmě také odnesli na památku. Pro mnohé z nás to bylo první setkání se dřevem. Snad ne zároveň i posledním. Vždyť by to byla velká škoda. Podívejte, jak nám to všechno šlo!




 ..a co všechno jsme si mohli vyzkoušet?! :-)






Vyrobené kousky na kolečkách jsme mohli vyzkoušet na postavené dřevěné dráze. Záleželo na tom, jak správně kdo pracoval. Potom také podle toho vozidlo jezdilo. :-) Někomu až příliš zahýbalo. :-)


...byl dostatečný prostor i na řadu doplňujících otázek, za které jsme byli opravdu rádi. I pan Pilnáček nám řekl, že se mu s námi dobře pracovalo! :-) A na závěr popřál nám i celé naší škole vše dobré, ať se nám daří. Ať už prý budeme v životě dělat cokoliv, hlavně ať je to něco, co budeme dělat rádi. :-)


Ještě jednou na dálku moc děkujeme! :-) A těšíme se na další setkání.

Žádné komentáře:

Okomentovat