čtvrtek 21. února 2019

ŘEČ NOVINOVÝCH TITULKŮ

ROZUMÍTE ŘEČI NOVINOVÝCH TITULKŮ?

No, musíme uznat, že je to mnohdy velmi obtížné, tedy aspoň nám se to tak zdá. Mnohdy titulek neodpovídá obsahu celého článku a spíše se snaží zaujmout a donutit čtenáře ke čtení.

My jsme se  v rámci zadané dobrovolné práce v Úkolníčku pana Hlaváčka pustili na lov novinových titulků.


K ČEMU BYL LOV TITULKŮ DOBRÝ?
CO JSME S NIMI NAKONEC DĚLALI?
JAK TO VŠECHNO DOPADLO?

...stačí opět jediné, ČÍST DÁL! :-)

Nejprve jsme se rozdělili do dvojic, ale podstata spočívala v tom, že musíme vytvořit dvojici s tím, s kým jsme buď ještě nikdy nebo alespoň dost dlouho nepracovali.



Nadešla chvíle výběru vhodného titulku.


Následovala práce ve dvojici.


Někde se pracovalo s úsměvem na rtech....


 ...někde bylo cítit napětí.


 ...někde zase vzájemné sdílení a zodpovědné přemýšlení nad obsahem článku.

 
 Při prezentaci jednotlivých prací jsme došli k závěru, že ačkoliv mnozí zvolili stejný titulek, přesto vzniklo zcela jedinečné dílo. A opět jsem se dlouze zaobírali tím, jak jsme různí. Vždyť každý z nás ačkoliv čte nebo vidí stejnou věc, přesto ji vnímá úplně jinak

V tom je však síla jedinečnosti! Nejsme tu pro to, abychom vnímali vše stejně, ale abychom dokázali respektovat a vnímat odlišnost jako za zcela přirozenou a jedinečnou věc.
došli jsme také k závěru, že je to mnohdy velmi těžké, neboť každý z nás je přesvědčen o tom, že tak jak to vidí, je to správné a jediné. Ustoupit ze svého přesvědčení a nevnímat odlišnost jako hrozbu, je těžké i pro "dospěláky", tak se nám nedivte! :-)



Takhle promluvily některé novinové titulky....





Žádné komentáře:

Okomentovat